Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Botten | ||
250 g | Digestive original | |
150 g | Smör | |
Fyllning | ||
200 g | Hallon Färska, (3 dl) | |
150 g | Citron | |
100 g | Vit Blockchoklad | |
2 dl | Strösocker | |
2 pc. | Ägg | |
3 dl | Creme Fraiche Naturell | |
400 g | Färskost Naturell |
Mixa kexen till botten i en matberedare. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cmi diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
Vispa ihop färskost, 1,5 dl socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.
Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.
Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter.
Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med färska hallon eller jordgubbar.
2 Färskost Original 21% 200g Philadelphia