Skip to main content
Pasta rigatoni med lammfärsragu
Mathem

Pasta rigatoni med lammfärsragu

30 minEasy
239,70 kr
4 portions 43,06 kr per portion
Lammfärsragu med söta körsbärtomater och pasta är ett säkert kort på middagsbordet.

Tillbehör
1 pc.Riven Parmesanost
500 gRigatoni
Ragu
2 krmChilipulver
2 tbspTomatpuré
125 gKörsbärstomater
1 pc.Gul lök
100 gMorötter
0,5 pc.Broccoli Färsk
1,5 pc.Köttbuljong
0,5 tspSalt
3 dlVatten
2 pc.Vitlök Färsk
400 gLammfärs
2 tbspVitvinsvinäger
0,5 pc.Färsk timjan
0,5 tspSvartpeppar Malen
2 tbspOlivolja
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2

Dela tomaterna på mitten. Lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja, 1 nypa salt och nypa svartpeppar. Rosta i ugnen ca 15 min.

Ragu:

3

Skala och finhacka/ riv lök, vitlök och morot. Fräs i en stekgryta eller i en stor kastrull med olivolja. Klicka i färsen. Finfördela den med en gaffel och bryn tills den har fått fin färg. Dela broccolihuvud i mindre buketter och tillsätt till färsen.

4

Tillsätt chilipulver, salt, peppar, vitvinsvinäger, vatten, tomatpuré, buljong och hackad timjan. Låt puttra på svag värme 5- 10 min.

5

Slå av pastavattnet. Blanda pastan och tomaterna med ragun.

Strö över ost vid servering.

Näringsvärde: 603 kcal 34 g protein 23 g fett 60 g kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd