Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 pc. | Riven Parmesanost | |
500 g | Rigatoni | |
Ragu | ||
2 krm | Chilipulver | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 pc. | Gul lök | |
100 g | Morötter | |
0,5 pc. | Broccoli Färsk | |
1,5 pc. | Köttbuljong | |
0,5 tsp | Salt | |
3 dl | Vatten | |
2 pc. | Vitlök Färsk | |
400 g | Lammfärs | |
2 tbsp | Vitvinsvinäger | |
0,5 pc. | Färsk timjan | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Dela tomaterna på mitten. Lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja, 1 nypa salt och nypa svartpeppar. Rosta i ugnen ca 15 min.
Ragu:
Skala och finhacka/ riv lök, vitlök och morot. Fräs i en stekgryta eller i en stor kastrull med olivolja. Klicka i färsen. Finfördela den med en gaffel och bryn tills den har fått fin färg. Dela broccolihuvud i mindre buketter och tillsätt till färsen.
Tillsätt chilipulver, salt, peppar, vitvinsvinäger, vatten, tomatpuré, buljong och hackad timjan. Låt puttra på svag värme 5- 10 min.
Slå av pastavattnet. Blanda pastan och tomaterna med ragun.
Strö över ost vid servering.
Näringsvärde: 603 kcal 34 g protein 23 g fett 60 g kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria