Skip to main content
Persisk lax med örtquinoa

Persisk lax med örtquinoa

5 minEasy
505,10 kr
4 portions 75,48 kr per portion
Receptet kommer från min blogg gi-licious.blogspot.se Välkommen att besöka mig där!

Fisken
4 pc.Laxfilé
2 pc.Ägg
0,25 gSaffran
quinoan
1 dlGräslök - fryst
1 dlPersilja - fryst
3 dlQuinoa
1,5 cloveVitlök
0,25 gSaffran
0,5 tspSpiskummin
1 dlKoriander - färsk
50 gSmör
1 dlDill - fryst
0,5 tspKanel Malen
Instructions
1

Salta och peppra fisken på båda sidor. Blanda i saffranet i vattnet och låt det dra en stund. Vispa äggen och ha i saffransvattnet. Lägg i fisken och låt marineras i en halvtimme - timme.

Koka upp vatten och en tesked salt i en kastrull och ha i quinoan. Låt koka i 6 minuter. Ha därefter i allt kryddgrönt och låt koka i ca två minuter till. Häll allt genom en sil och gör rent kastrullen. Häll en skvätt matolja i botten på kastrullen så det täcker och häll i en halv deciliter vatten. Täck botten av kastrullen med örtquinoa, pressa över lite vitlök, strö ca en fjärdedel av kanelblandningen, salta, och fortsätt så tills du haft i allt. Häll i en deciliter med vatten och klickar med smör. Låt koka i tio minuter, dra sedan ner värmen och sätt en kökshandduk under locket och låt ångas en halvtimme. När det är klart bör du ha en krispig yta i botten som ger lite tadig-känsla, även om inte quinoa ger samma skorpa som ris.

Häll en rätt stor skvätt matolja i en stekpanna. När oljan är varm lägger du i fisken. Lägg på locket och låt steka i ca fyra minuter innan du vänder på den.

Photo:

Sara Asplund