Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fisken | ||
4 pc. | Laxfilé | |
2 pc. | Ägg | |
0,25 g | Saffran | |
quinoan | ||
1 dl | Gräslök - fryst | |
1 dl | Persilja - fryst | |
3 dl | Quinoa | |
1,5 clove | Vitlök | |
0,25 g | Saffran | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
1 dl | Koriander - färsk | |
50 g | Smör | |
1 dl | Dill - fryst | |
0,5 tsp | Kanel Malen |
Salta och peppra fisken på båda sidor. Blanda i saffranet i vattnet och låt det dra en stund. Vispa äggen och ha i saffransvattnet. Lägg i fisken och låt marineras i en halvtimme - timme.
Koka upp vatten och en tesked salt i en kastrull och ha i quinoan. Låt koka i 6 minuter. Ha därefter i allt kryddgrönt och låt koka i ca två minuter till. Häll allt genom en sil och gör rent kastrullen. Häll en skvätt matolja i botten på kastrullen så det täcker och häll i en halv deciliter vatten. Täck botten av kastrullen med örtquinoa, pressa över lite vitlök, strö ca en fjärdedel av kanelblandningen, salta, och fortsätt så tills du haft i allt. Häll i en deciliter med vatten och klickar med smör. Låt koka i tio minuter, dra sedan ner värmen och sätt en kökshandduk under locket och låt ångas en halvtimme. När det är klart bör du ha en krispig yta i botten som ger lite tadig-känsla, även om inte quinoa ger samma skorpa som ris.
Häll en rätt stor skvätt matolja i en stekpanna. När oljan är varm lägger du i fisken. Lägg på locket och låt steka i ca fyra minuter innan du vänder på den.
Photo:
Sara Asplund