Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Såsen | ||
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 tbsp | Citron | |
140 g | Ädelost | |
1 clove | Vitlök | |
Kycklingen | ||
2 tbsp | Citron | |
0,5 tsp | Cayennepeppar | |
100 g | Smör | |
1 tsp | Salt | |
2 tbsp | Matolja | |
900 g | Kycklingvingar Frysta | |
1 dl | Extra Fint Vetemjöl | |
6 tbsp | Hot Pepparsås | |
1 clove | Vitlök | |
1 tsp | Worcestersås | |
1 tbsp | Tabasco |
Sätt ugnen på 230°C. Dela kycklingvingarna så du får själva klubban och den platta delen, vingpsetsen kan du skippa. Lägg dem i en skål tillsammans med oljan och saltet och blanda runt så du täcker hela bitarna. Lägg därefter ner bitarna i en plastpåse som du hällt mjöl och cayennepeppar i. Knyt igen påsen och skaka tills de är helt täckta av mjölet. Lägg dem i en oljad panna och in i ugnen. Först 25 minuter, sen vänder du på dem och låter dem vara inne i 30 minuter till.
Under tiden blandar du alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låter koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Dippen gör du i en mixer. Smaka av med salt och citron.
När kycklingen är klar är den fint gyllenbrun. Häll marinaden över och blanda runt så den täcker överallt.
Njut. Servera med majskolvar.
Photo:
Sara Asplund
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt