Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Oreobotten | ||
150 g | Oreo | |
75 g | Smör | |
Cheesecakefyllning | ||
3 dl | Vispgrädde | |
1,75 dl | Strösocker | |
250 g | Ricottaost | |
300 g | Färskost Naturell | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
Dekoration | ||
200 g | Jordgubbar Färska | |
50 g | Mörk chokladkaka |
Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18-24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 min.
Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla. Häll smeten över oreobottnen.
Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något. Ringla chokladen över cheesecaken.
Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.
Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6-8 timmar.
Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.
Photo:
Linda Lomelino
2 Färskost Original 21% 200g Philadelphia