Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
250 g | Schalottenlök | |
250 g | Sparris Färsk | |
80 g | Hasselnötter | |
2 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Rödvinsvinäger | |
2 dl | Vatten | |
1 tbsp | Gräslök - färsk | |
400 g | Ryggbiff | |
3 dl | Kalvfond Buljong | |
3 dl | Rött vin |
Koka upp smålökarna i lättsaltat vatten och kyl direkt. Skala noggrant men låt roten sitta kvar. Bryn lökarna i en stekpanna och slå på rödvin och rödvinsvinäger, låt koka 5 min. Tillsätt kalvfond och ev. lite vatten. Låt sjuda tills lökarna är klara och såsen får en simmig konsistens. Koka upp socker och vatten. Lägg i hasselnötterna och låt sjuda tills sockerlagen börjar klibba runt nötterna. Lyft upp nötterna med hålslev och fritera dem direkt i 180-gradig matolja. Lyft upp nötterna och lägg dem på smörpapper och krydda direkt med havssalt. Putsa sparrisen på fjäll/skott och skär av 1 cm på änden. Hetta upp en stekpanna och strö salt i botten. Lägg i sparrisen och ringla lite olivolja över. Rulla sparrisen i pannan tills den har fin färg och är mjuk men med spänstig konsistens. Skär i grova bitar. Krydda biffskivorna med salt och svartpeppar. Bryn eller grilla på båda sidor tills köttet har en innertemperatur på 54°. Låt köttet vila och skär sedan i grova skivor. Varva alla ingredienser på ett fat och ringla såsen över. Toppa med hasselnötter och finskuren gräslök.
Photo:
Jakob Fridholm
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko