Skip to main content
Broccoli med rostade jordnötter och nuoc cham
Mari Bergman

Broccoli med rostade jordnötter och nuoc cham

15 minEasy
195,60 kr
4 portions 24,46 kr per portion
Broccoli med rostade jordnötter och nuoc cham dressing passar som tillbehör till vilken asiatisk rätt som helst.

Broccoli
1 pc.Chilipeppar Röd
125 gSalladslök
2 pc.Broccoli Färsk
1 pc.Koriander - färsk
75 gJordnötter Rostade/Saltade
Nuoc cham dressing
2 tbspVatten
1 tbspRisvinäger
1 cloveVitlök Vanlig
1 tbspFisksås - Asiatisk
1 tbspRåsocker Strö
1 pc.Chilipeppar Röd
1 pc.Lime
Instructions
1

Broccoli: Koka upp en kastrull med saltat vatten.

2

Dela broccolin i mindre buketter och skala och skiva broccoliroten. Koka broccolin snabbt, max 30 sekunder-1 minut. Häll av vattnet och spola broccolin kall i ett durkslag.

3

Strimla chilli och salladslök. Grovhacka jordnötter och koriander.

4

Dressing: Skala och riv vitlök och finhacka chilin.

5

Blanda varmt vatten med socker, fisksås, risvinäger, limejuice, vitlök och chili.

6

Blanda samman alla ingredienser med dressingen i en skål. Servera meddetsamma.

Photo:

Roland Persson