Skip to main content
Sparris med hollandaise och rom

Sparris med hollandaise och rom

20 minEasy
239,20 kr
4 portions 25,49 kr per portion
Sommarsensation

Hollandaise
3 dlSmör
1 dlDragon - torkad
0,5 pc.Citron
2 tbspDill - färsk
3 pc.Ägg
2 pc.Schalottenlök
30 gCaviar & Stenbitsrom
3 dlRödvinsvinäger
Sparris & Bröd
250 gSparris Färsk
0,2 pc.Formfranska
Instructions
1

Blanda vatten, rödvinsvinäger, schalottenlök, dragon och koka ihop tills ca 1 dl vätska återstår. Sila.

2

Vispa äggulor, reduktionen och citronsaft till ett fluffigt skum över knappt sjudande vattenbad - det får inte vara för varmt, då koagulerar äggulorna.

3

Tillsätt det skirade smöret i en tunn stråle under kraftig vispning. Blanda ner dill och rom före servering. Tips om såsen spricker! Ta genast av kastrullen från värmen, lägg i en isbit och vispa kraftigt.

4

Ta 2 skivor formbröd per 4 portioner. Riv brödet i smulor. Stek det i oljan och tillsätt örterna.

5

Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Vänd runt den i oljan, salta och peppra. Grilla runt om. Servera den grillade sparrisen med hollandaisesåsen och strö över brödsmulorna.

om såsen spricker! Ta genast av kastrullen från värmen, lägg i en isbit och vispa kraftigt.

  1. Ta 2 skivor formbröd per 4 portioner. Riv brödet i smulor. Stek det i oljan och tillsätt örterna.

  2. Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Vänd runt den i oljan, salta och peppra. Grilla runt om. Servera den grillade sparrisen med hollandaisesåsen och strö över brödsmulorna.