Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Smör | |
2 pc. | Vitlök | |
1 pc. | Persilja | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
4 tbsp | Tomatpuré | |
2 tsp | Basilika - torkad | |
1 pc. | Lagerblad | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
3 tbsp | Vetemjöl | |
150 g | Stjälkselleri | |
150 g | Citron | |
1 500 g | Grytbitar Nötkött | |
1 tbsp | Salt | |
3 dl | Vatten | |
1 tsp | Vitpeppar | |
6 pc. | Vanliga Tomater | |
3 pc. | Gul lök |
Vi rekommenderar att du gör en gryta för 8st personer. Börja med att skålla tomaterna. Bryn köttbitarna långsamt i smör i en gryta. Flytta sedan köttbitarna åt sidan. Fräs lök och stjälkselleri. Lägg tillbaka köttet i grytan och sprid vetemjölet över. Rör om väl och lägg i de skållade tomaterna. Slå på vinet och vattnet, lägg i buljongen och kryddorna(tomatpuré, basilika, lagerblad, salt, peppar). Koka allt sakta i ca 2 timmar antingen på spisen eller i ugnen ca 175 grader. Blanda samman persilja, rivet citronskal samt vitlök och strö över grytan innan servering.
Vi rekommenderar att grytan serveras tillsammans med vårt recept "Risottoris". Det hittar du under "
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt