Skip to main content
Potatisterrin med gurka och forellrom
Hemmakock

Potatisterrin med gurka och forellrom

1 h 30 minEasy
276,00 kr
4 portions 39,32 kr per portion
Det här receptet är så bra att det är ett tips i sig. Lova att bjuda alla du känner på den. Det är inget tips, det är en order!

Garnering
2 tbspOlivolja
100 gPepparrot Färsk
50 gSikrom
0,25 pc.Dill - färsk
1 pc.Gurka
0,5 pc.Citron
Terrinen
1 dlStandardmjölk
400 gPotatis
2 tspCitronjuice - råpressad
250 gFärskost Naturell
2 gGelatinblad
2 tbspPepparrotsvisp
Instructions
1

Skala potatisen och halvera om det behövs. Koka den mjuk i saltat vatten.

Värm osten, pepparroten och mjölk. Krama ur gelatinbladen (2 blad per sats) och låt de smälta i mjölkblandningen.

Blanda i potatisen, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Klä en liten avlång brödform invändigt med plastfolie. Häll blandningen i formen och låt den kallna i kylen (gärna över natten).

Skär upp fyra fina portionsbitar 1 timme före servering.

Skala och skär gurkan i tjocka skivor. Har man en utstickare hemma så kan man använda den till gurkan. Skär bort en liten bit av gurkskivorna så att dom kan stå upp.

Blanda med lite rivet citronskal, salt, peppar och olivolja. Riv pepparroten. Lägg upp runt terrinbitarna och garnera med rommen och dill.

Photo:

Magnus Skoglöf