Skip to main content
Widells Wallenbergare

Widells Wallenbergare

1 hEasy
242,65 kr
4 portions 31,29 kr per portion
Widells Wallenbergare

Rårörda lingon
1 dlStrösocker
200 gLingon Fryst
Biffar
1 krmVitpeppar
3 pc.Ägg
2 dlStröbröd
3 tbspVispgrädde
1 tspSalt
1 krmStrösocker
300 gKalvfärs
Potatismos
25 gSmör
0,5 dlMellanmjölk
0,5 dlVispgrädde
12 pc.Potatis för Mos
Instructions
1

Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då.

Dela äggen och blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker. Blanda noga och ställ färsen svalt.

Skala och koka potatisen. Värm gräddmjölken tillsammans med smöret. Vispa potatisen och den varma gräddmjölken till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.

Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur.

Servera med potatismos och rårörda lingon.