Skip to main content
Fisk och skaldjursgryta med parmesan, aioli och krutonger
Hemmakock

Fisk och skaldjursgryta med parmesan, aioli och krutonger

40 minMedium
866,45 kr
4 portions 176,31 kr per portion
Fisk och skaldjursgryta med parmesan, aioli och krutonger

Krutonger
2 tbspOlivolja
4 pc.Formfranska
Aioli
2 dlMajonnäs
2 cloveVitlök
Soppan
800 gLaxfilé
1 pc.Fiskbuljong
2 pc.Morötter
8 pc.Potatis
2 cloveVitlök
5 dlVatten
2 pc.Gul lök
500 gRäkor
600 gTorskfilé
4 pc.Palsternacka
2 tspPaprikakrydda
1 pc.Grönsaksbuljong
1 pc.Fänkål Färsk
780 gPasserade Tomater, (2 st)
Riven parmesan
200 gParmesanost
Instructions
1

Dela grönsakerna i lika delar och fräs i olivolja. Häll allt i en stor gryta och tillsätt passerad tomat, vatten, vin (valfritt ca 2 dl) och kryddor. Låt stå och puttra till grönsakerna är genomkokta. Skär fisken i kuber och skala räkorna. Lägg i fisken och räkorna precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med riven parmesanost, aoli och krutonger.

Aioli Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

Krutonger skär brödet i fyrkanter, skvätt på olivolja och salta. Rosta i ugnen på 175 grader till de blivit knapriga.