Skip to main content
Indisk kycklingsoppa

Indisk kycklingsoppa

45 minEasy
336,00 kr
4 portions 28,66 kr per portion
Indisk kycklingsoppa

1 pc.Gul lök
1 LHönsbuljong
2 dlKokosmjölk
2 cloveVitlök
150 gSpenat Blad
0,5 tspCayennepeppar
100 gBlomkål
1 tspTorkad gurkmeja
3 pc.Potatis
1 tspKanel
1 tspKardemumma
2 pc.Morötter
2 pc.Kycklingfile
2 tbspRapsolja
1 tspSpiskummin
2 tspFärsk ingefära
Instructions
1

Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala potatisen och morötterna och skär dem i bitar. Skär även blomkålen i bitar. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i några minuter i en kastrull. Tillsätt kryddorna och rör om. Lägg ner kycklingen och stek den i ca 10 minuter. Tillsätt grönsakerna och fräs allt tillsammans någon minut.

Häll i buljongen och låt soppan småkoka i ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Ifall det är mycket olja på ytan skumma av den. rör i kokosmjölk och spenat och koka upp. Salta och peppra efter smak.