Skip to main content
Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

30 minEasy
439,25 kr
4 portions 55,77 kr per portion
Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Gurk- och spetskålssallad
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Spetskål
1 krmSalt
2 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar
0,5 pc.Citron
Lax
2 tspSesamolja
2 pc.Paprika
4 pc.Basmatiris
0,5 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar
4 pc.Laxfilé
2 tspTandoorikrydda
Instructions
1

Sätt ugnen på 200C. Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på sesamoljan och strö över Tandoorikryddan. Krydda med peppar.

Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Lägg dem runt fisken och ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. koka under tiden riset och gör salladen.

Skär gurkan i tunna skivor. Finstrimla spetskålen. Lägga gurka och kål i en skål. Riv skalet av citronen och pressa ut juicen. Bland med övriga ingredienser och salladen.