Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
grillsås med sting | ||
1 pc. | Rödlök | |
400 g | Vanliga Tomater | |
1 tbsp | Basilika - färsk | |
2 clove | Vitlök | |
6st burgare | ||
1 tsp | Grönsaksbuljong | |
1 pc. | Isbergssallat | |
500 g | Kycklingfile | |
0,5 pc. | Gul Paprika | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 pc. | Salladslök | |
0,5 pc. | Gurka | |
1 pc. | Vanliga morötter | |
200 g | Körsbärstomater | |
2 tbsp | Persilja - fryst | |
1 clove | Vitlök | |
0,5 pc. | Röd Paprika |
Börja med såsen: Lägg alla ingredienser till såsen utom basilika i en kastrull. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda, rör om då och då, i 30-40 minuter tills blandningen mjuknat och blivit trögflytande. Späd med lite vatten under tiden om så behövs. Lägg i en skål, täck och förvara i kylen i max 3 dagar, servera med färsk basilika.
Burgarna: Förvärm ugnen till 200 °C. Täck en bakplåt med aluminiumfolie. Skär kycklingbrösten i stora bitar, kör dem sedan i matberedare i 1 minut. Tillsätt salladslöken, vitlöken och persiljan och kör i ytterligare 30 sekunder. Lös upp buljongpulvret i 1 msk hett vatten och tillsätt kycklingblandningen. Kör i 30 sekunder så att massan bildar en mjuk boll. Häll ner blandningen i en ren skål. Täck över och kyl i 30 minuter. Blöt händerna under rinnande kallt vatten och forma blandningen till 6 jämnstora bollar. Lägg bollarna på bakplåten och platta ut något med baksidan av en sked för att forma burgare. Ställ in i ugnen och stek i 5-7 minuter. Vänd burgarna och stek i ytterligare 5-10 minuter. Ta ut ur ugnen och låt vila i 5 minuter. Arrangera en burgare på två salladsblad och toppa med tomater, riven morot, gurk skivor och paprikaringar. Servera med grillsåsen.