Skip to main content
Kycklingburgare

Kycklingburgare

40 minEasy
296,25 kr
6 portions 22,73 kr per portion
detox

grillsås med sting
1 pc.Rödlök
400 gVanliga Tomater
1 tbspBasilika - färsk
2 cloveVitlök
6st burgare
1 tspGrönsaksbuljong
1 pc.Isbergssallat
500 gKycklingfile
0,5 pc.Gul Paprika
1 tbspOlivolja
3 pc.Salladslök
0,5 pc.Gurka
1 pc.Vanliga morötter
200 gKörsbärstomater
2 tbspPersilja - fryst
1 cloveVitlök
0,5 pc.Röd Paprika
Instructions
1

Börja med såsen: Lägg alla ingredienser till såsen utom basilika i en kastrull. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda, rör om då och då, i 30-40 minuter tills blandningen mjuknat och blivit trögflytande. Späd med lite vatten under tiden om så behövs. Lägg i en skål, täck och förvara i kylen i max 3 dagar, servera med färsk basilika.

Burgarna: Förvärm ugnen till 200 °C. Täck en bakplåt med aluminiumfolie. Skär kycklingbrösten i stora bitar, kör dem sedan i matberedare i 1 minut. Tillsätt salladslöken, vitlöken och persiljan och kör i ytterligare 30 sekunder. Lös upp buljongpulvret i 1 msk hett vatten och tillsätt kycklingblandningen. Kör i 30 sekunder så att massan bildar en mjuk boll. Häll ner blandningen i en ren skål. Täck över och kyl i 30 minuter. Blöt händerna under rinnande kallt vatten och forma blandningen till 6 jämnstora bollar. Lägg bollarna på bakplåten och platta ut något med baksidan av en sked för att forma burgare. Ställ in i ugnen och stek i 5-7 minuter. Vänd burgarna och stek i ytterligare 5-10 minuter. Ta ut ur ugnen och låt vila i 5 minuter. Arrangera en burgare på två salladsblad och toppa med tomater, riven morot, gurk skivor och paprikaringar. Servera med grillsåsen.