Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dressing | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Ägg | |
1 krm | Strösocker | |
0,75 dl | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Sardeller | |
50 g | Parmesanost | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 tsp | Dijonsenap | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Potatis Fast | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 tbsp | Olivolja | |
500 g | Vanliga morötter | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
600 g | Kycklingfile | |
2 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt och vänd runt med olivolja och salt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen på medelhög värme ca 2 min på varje sida tills de har en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på plåten i ugnen och låt dem gå ca 15 min.
Dressing: Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, vinäger, senap, socker, salt och peppar i en matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.
Skölj salladen och skär den i stora bitar. Skölj gurkan och hyvla långa tunna skivor med en osthyvel.
Arrangera sallad, gurka, rotfrukter och kyckling skuren i skivor på ett fat. Ringla över dressingen eller servera den vid sidan om.
Näringsvärde: Kcal: 547 Fett: 28 g Protein: 46 g Kolhydrater: 26 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko