Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 pc. | Kycklingfile | |
2 krm | Salt | |
2 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Spaghetti Dinkel | |
Topping | ||
1 tbsp | Creme Fraiche Naturell | |
50 g | Salami pålägg | |
1 tsp | Torkad oregano | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 clove | Vitlök Färsk | |
1,5 dl | Riven Allerumost | |
4 pc. | Soltorkade Tomater | |
Tomatsås | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
3 clove | Vitlök Färsk | |
2 tbsp | Torkad oregano | |
500 g | Krossade Tomater | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Chilipulver | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Gul lök |
Tomatsås: Skala och hacka löken och vitlöken. Stek på låg värme i olivoljan tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs den en stund på lite högre värme. Tillsätt sedan krossade tomater, buljong, salt och peppar, oregano, chili och honung. Låt koka i 30 min på låg värme.
Sätt ugnen på 225 grader och koka spaghetti.
Topping Finhacka tomaterna, vitlök och salami. Blanda med riven ost, crème fraiche, oregano och lite peppar. Stek kycklingfiléerna i smör, salta och peppra. Strö på toppingen och gratinera med övervärme eller grill tills osten smält och fått färg.
Servera kycklingen med tomatsås och dinkelspaghetti
Photo:
Björn Lindahl
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Dinkel spaghetti Ekologisk Kung markatta
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel