Skip to main content
LCHF Jansson med blomkål
Mia Troberg

LCHF Jansson med blomkål

45 minEasy
240,30 kr
6 portions 27,52 kr per portion
En <strong>LCHF</strong>-variant på Jansson som passar på buffébordet bland andra rätter.

3 tbspSmör
2,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 pc.Blomkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
100 gFärskost Naturell
2 pc.Gul lök
0,5 dlVispgrädde
250 gAnsjovisfiléer
1 dlSötmandel Naturell
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka mandeln. Smörj en ugnsfast form. Skala löken och skiva i tunna skivor. Stek löken mjuk i smör.

2

Skiva blomkålen i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg hälften av blomkålen i botten på formen.

3

Lägg den stekta löken över blomkålen. Lägg sedan på ansjovisfiléer men spar spadet från den ena burken. Lägg på resten av blomkålen.

4

Vispa ihop philadephia med crème fraiche, grädde, spadet från den ena ansjovisburken samt lite peppar. Häll smeten över blomkålen. Klicka över lite smör. Gratinera i ca 20 minuter. Strö på mandeln och gratinera 15 min till eller tills blomkålen fått färg.

Näringsvärde: Energi (kcal) 418,6, Protein (g) 10,4, Fett (g) 36,2, Kolhydrater (g) 12,7

Photo:

Linnea Swärd