Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 tbsp | Smör | |
2,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 pc. | Blomkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Färskost Naturell | |
2 pc. | Gul lök | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
250 g | Ansjovisfiléer | |
1 dl | Sötmandel Naturell |
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka mandeln. Smörj en ugnsfast form. Skala löken och skiva i tunna skivor. Stek löken mjuk i smör.
Skiva blomkålen i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg hälften av blomkålen i botten på formen.
Lägg den stekta löken över blomkålen. Lägg sedan på ansjovisfiléer men spar spadet från den ena burken. Lägg på resten av blomkålen.
Vispa ihop philadephia med crème fraiche, grädde, spadet från den ena ansjovisburken samt lite peppar. Häll smeten över blomkålen. Klicka över lite smör. Gratinera i ca 20 minuter. Strö på mandeln och gratinera 15 min till eller tills blomkålen fått färg.
Näringsvärde: Energi (kcal) 418,6, Protein (g) 10,4, Fett (g) 36,2, Kolhydrater (g) 12,7
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia