Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Röd Paprika | |
150 g | Färska champinjoner | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
800 g | Musslor Färska | |
600 g | Fiskgrytbitar | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
390 g | Krossade Tomater | |
400 g | Räkor i Lake | |
2 dl | Kokosmjölk | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
33 cl | Matlagningsvin Vitt | |
1 pc. | Salladslök | |
0,75 pc. | Färsk timjan | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
2 tbsp | Råsocker Strö | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Smör |
Sätt ugnen på 125 grader. Tvätta blåmusslorna noga. Skala och grovhacka gul lök, vitlök och timjan. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och timjan utan att det tar färg. Slå i musslorna och därefter halva vinflaskan. Koka under lock ca 3 min. Slå sedan av buljongen till en ny gryta eller kastrull och låt den koka upp.
Skala och riv ingefära. Kärna ur och finhacka chilipeppar (spar 3 cm chili till recept 4). Tillsätt krossade tomater, ingefära, chili och kokosmjölk till buljongen. Låt koka i ca 30 min på svag värme. Smaka av med salt, peppar och lite råsocker för en bra balans. Tycker man mycket om chili kan man med fördel ha i mer sådan.
Skär paprikan i fina trekanter och dela broccolin i små buketter. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och låt grönsakerna steka på medelstark värme, så att de behåller krisp och färg. Slå av på en tallrik med lite hushållspapper på. Dela champinjonerna i fyra delar, stek dem i smör och lite olja, slå av på samma tallrik. Salta och peppra grönsakerna.
Lägg fisktärningarna i en ugnssäker form, salta och peppra. Finhacka schalottenlöken och strö över fisktärningarna. Slå över resterande av vinet och koka fisken i ugnen i 125 grader ca 7-8 min.
Slå i kokvätskan från fisken i grytan också. Tillsätt grönsakerna, räkorna, musslorna och vänd i fisken precis innan servering, försiktigt så bitarna ej går sönder.
Näringsvärde per portion: 506 kcal 50 g protein 24 g fett 20 g kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt