Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 clove | Vitlök Färsk | |
1 dl | Bladpersilja - färsk | |
500 g | Lammfärs | |
25 g | Chilipeppar Färsk, (1 st) | |
2 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Grillpinnar | |
1 tsp | Chiliflakes | |
80 g | Lime, (1 st) |
Blöttlägg träspetten.
(I receptet ska det vara sumak som är en syrlig frukt från mellanöstern, i och med att kryddan inte alltid finns hemma i vårt sortiment har vi valt att ersätta den med lite pressad lime).
Blanda ingredienserna, lammfärsen, de finhackade lökarna, finhackad grön chili, de pressade vitlökarna, chiliflakes, pressad lime/sumak, finhackad persilja till en jämn smet. Krydda med salt och nymald peppar. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek ca 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.
Servera gärna med grillade grönsaker, tomatragu och potatissallad, som du hittar i Mathems receptbok.
Photo:
Eric Josjö
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria