Skip to main content
Ört och spenatplättar

Ört och spenatplättar

30 minEasy
360,70 kr
6 portions 43,31 kr per portion
Ispanak mucveri

1 krmSvartpeppar
1 dlBladpersilja - färsk
1 dlDill - färsk
1 pc.Gul lök
1 dlVetemjöl
400 gSpenat Blad
4 cloveVitlök
300 gFetaost
2 dlSolrosolja
1 tspChiliflakes
1 dlMynta - färsk
3 pc.Ägg
3 tbspOlivolja
Instructions
1

Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. (Om det är fryst spenat låt den tina innan). Hetta upp olivoljan i en panna. Lägg i lök, vitlök samt spenat och bryn tills spenaten mjuknar. Låt svalna. Vispa mjöl och ägg till en jämn smet i en bunke. Blanda i spenat- och lökblandningen, hackade örter, fetaost och chili. Salta och peppra och blanda sen ordentligt. Hetta upp solrosoljan i en vid panna. Lägg i fyra matskedar av blandningen en bit ifrån varandra. Forma dem med en sked om det behövs. Fritera på medelvärme i 6-8 minuter eller tills de är gyllenbruna på båda sidor. Ta upp dem och lägg på hushållspapper medan du friterar de andra. Du får ca 25 st plättar på en sats. Servera dem varma.

Photo:

Eric Josjö