Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Bladpersilja - färsk | |
1 dl | Dill - färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
1 dl | Vetemjöl | |
400 g | Spenat Blad | |
4 clove | Vitlök | |
300 g | Fetaost | |
2 dl | Solrosolja | |
1 tsp | Chiliflakes | |
1 dl | Mynta - färsk | |
3 pc. | Ägg | |
3 tbsp | Olivolja |
Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. (Om det är fryst spenat låt den tina innan). Hetta upp olivoljan i en panna. Lägg i lök, vitlök samt spenat och bryn tills spenaten mjuknar. Låt svalna. Vispa mjöl och ägg till en jämn smet i en bunke. Blanda i spenat- och lökblandningen, hackade örter, fetaost och chili. Salta och peppra och blanda sen ordentligt. Hetta upp solrosoljan i en vid panna. Lägg i fyra matskedar av blandningen en bit ifrån varandra. Forma dem med en sked om det behövs. Fritera på medelvärme i 6-8 minuter eller tills de är gyllenbruna på båda sidor. Ta upp dem och lägg på hushållspapper medan du friterar de andra. Du får ca 25 st plättar på en sats. Servera dem varma.
Photo:
Eric Josjö
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
7 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria