Skip to main content
Citruskyckling med fänkål

Citruskyckling med fänkål

30 minEasy
227,70 kr
4 portions 28,54 kr per portion
Citruskyckling med fänkål

Bas
1 tbspHonung Flytande
1 pc.Granatäpple
1 pc.Fänkål Färsk
2 krmSalt
3 krmSvartpeppar
1 pc.Apelsin
1 tspRosmarin - torkad
3 pc.Vanliga morötter
1 tspÖrtsalt
2 tbspMatolja
0,5 pc.Mynta - färsk
900 gKycklingklubba Färsk
1 cloveVitlök Vanlig
3 tbspOlivolja
TIllbehör
3 dlBasmatiris
Instructions
1
  • Sätt ungen på 225°C
  • Ansa och strimla fänkålen. Skala och skär morötterna i slantar. Blanda fänkål och morötter med med 2 msk olja och 2 krm salt i en ugnsäker form.
  • Krydda kycklingklubborna med 1 tsk örtsalt och 3 krm peppar och lägg ovanpå grönsakerna. Ställ mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Blanda färskpressad apelsinjuice av 1 apelsin, 3 msk olivolja, honung, riven vitlöksklyfta, och torkad rosmarin, häll det över kycklingen och ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter.

Garnera med granatäppelkärnor och myntakvistar. Serveras med ris, eventuellt smaksatt med saffran.