Skip to main content
Asiatiska moules marinieres
Mari Bergman

Asiatiska moules marinieres

30 minEasy
311,50 kr
4 portions 46,56 kr per portion
Musslor i en spännande smakkombination där ingefära, citrongräs och kokosgrädde möts. Musslorna toppas med färsk koriander och hackad chili, vilket blir pricken över i:et.

2 tbspFiskfond
2 pc.Schalottenlök
1 pc.Lime
25 gCitrongräs Färsk, (1 st)
400 gKokosgrädde
1 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Chilipeppar Röd
2 dlVitt vin
0,5 tbspFärsk ingefära
1 krmSalt
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Koriander - färsk
1 kgFärska Blåmusslor
Instructions
1

Asiatisk Moules marinières: Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.

2

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och riv ingefära. Finhacka chilipeppar. Banka lite lätt på citrongräset och dela det i tre delar. Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och citrongräs mjuk i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt blåmusslorna och häll på vin, fond och kokosgrädde. Lägg på lock och låt koka i 2-3 min, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnat sig.

3

Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg upp musslorna i en stor skål och slå över musselbuljongen. Pressa över lite limejuice. Toppa med korianderblad och lite extra chili om du vill.

Servera gärna med mjukt bröd.

Photo:

Nurlan Emir