Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tbsp | Fiskfond | |
2 pc. | Schalottenlök | |
1 pc. | Lime | |
25 g | Citrongräs Färsk, (1 st) | |
400 g | Kokosgrädde | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
2 dl | Vitt vin | |
0,5 tbsp | Färsk ingefära | |
1 krm | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
1 kg | Färska Blåmusslor |
Asiatisk Moules marinières: Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och riv ingefära. Finhacka chilipeppar. Banka lite lätt på citrongräset och dela det i tre delar. Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och citrongräs mjuk i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt blåmusslorna och häll på vin, fond och kokosgrädde. Lägg på lock och låt koka i 2-3 min, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnat sig.
Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp musslorna i en stor skål och slå över musselbuljongen. Pressa över lite limejuice. Toppa med korianderblad och lite extra chili om du vill.
Servera gärna med mjukt bröd.
Photo:
Nurlan Emir
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt