Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 dl | Vetemjöl | |
400 g | Smör | |
5 dl | Strösocker | |
9 pc. | Ägg | |
600 g | Citron, 4 st | |
2 tbsp | Florsocker |
Nyp samman mjöl och smör med fingertopparna. Tillsätt socker, salt, äggulor och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Degen kan göras i matberedare.
Pensla sex portionsformar, ca 8 cm i diameter, med olja. Fördela degen i formarna och tryck ut den i bottnarna och upp lite över kanterna. Rulla en kavel över kanterna och plocka bort överflödig deg. Ställ formarna i kylskåp i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Pressa citronen så att du får 1,5 dl till 6 små pajer. Blanda citronsaft, skal och socker och rör om tills sockret löst sig.
Blanda försiktigt ner ett ägg och en äggula i taget, tillsätt mascarponen och rör om till en slät smet.
Fördela citronfyllningen i formarna och grädda mitt i ugnen tills den stelnat, ca 30 minuter. Ta pajerna ur formarna och serverar dem, gärna ljumma, på en assiett. Pudra över lite florsocker.
Photo:
Jonas Hallqvist
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant