Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sherrysås | ||
1 tbsp | Mat & Bak Smör/Margarin | |
1 dl | Sherry | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 dl | Dill - färsk | |
Laxen | ||
100 g | Gorgonzola | |
0,5 tsp | Salt | |
600 g | Laxfilé | |
1 tbsp | Matolja |
Gör med fördelen såsen först.
Fisken: Putsa laxen fri från ben. Dela laxen, om den inte är i portionsbitar, i 4 bitar. Lägg varje bit med skinnsidan nedåt. Gör en ficka mitt på varje bit. Smörj en ugnsfast form och lägg laxen däri. Fördela osten i fickorna. Pensla laxen med olja och salta lätt. Sätt in i 200 graders ugn 6-8 minuter.
Såsen: Koka upp sherry med buljongtärningen. Koka ihop tills ca hälften återstår. Tillsätt crème fraichen. Koka ytterligare några minuter. Finklipp dillen och tillsätt den. Vispa i en liten klick kall smör.
Servera laxen med såsen och gärna pressad potatis!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt