Skip to main content
Fyllig tacopaj

Fyllig tacopaj

30 minEasy
355,50 kr
4 portions 36,55 kr per portion
God paj i tacostuk. Filmjölk kan med fördel bytas ut mot naturell yoghurt och för en vegetarisk variant fungerar att byta ut färsen mot tex qournprodukter.

Topping
2 cloveVitlök
2 dlCreme Fraiche Naturell
4 tbspMajonnäs
2 dlRiven Texmexost
Fyllning
1 dlVatten
1 pc.Gul lök
2 pc.Taco Kryddmix
600 gBlandfärs
1 pc.Chilipeppar Färsk
2 pc.Vanliga Tomater
Pajdeg
1,5 dlFilmjölk Naturell
50 gMat & Bak Smör Osaltat
4 dlVetemjöl
1 tspSalt
2 tspBakpulver
Instructions
1

Gör så här: Blanda samman alla ingredienserna till pajskalet, och tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Förgräddas i ugnen i 10 minuter på 225 °C. Tryck ut degen lite efter gräddningen, för att få upp kanterna igen.

Bryn köttfärsen med löken. Tillsätt tacokryddan och vattnet. Låt det puttra så det blir ganska torrt. Lägg fyllningen i pajskalet, och lägg på hackade/skivade tomater och chilin över fyllningen.

Blanda alla ingredienserna till toppingen och bred över tacoblandningen. Grädda i 10-15 min i 250°C tills ytan fått vacker färg.

Serveras med sallad om man vill.