Skip to main content
Bearnaisesås
Hemmakock

Bearnaisesås

15 minEasy
113,80 kr
4 portions 9,88 kr per portion
Bearnaisesås

500 gSmör
0,1 pc.Fransk dragon
0,5 dlRödvinsvinäger
0,5 dlPersilja
1 dlVatten
4 pc.Schalottenlök
1 tspVitpeppar Hel
6 pc.Ägg
Instructions
1

Skira smöret på svag värme i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan, men håll smöret varmt. Finhacka schalottenlöken och lägg i hacket i en kastrull tillsammans med en kvist dragon (eller dragon i vinäger på burk), vitpepparkorn, rödlöksvinäger och vatten. Låt koka ihop tills ungefär hälften återstår. Sila ner lökskyn i en ny kastrull och ställ den i ett vattenbad med hett vatten. Dela äggen och rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen från vattenbadet och häll långsamt ner det smälta smöret i en fin stråle under ständig vispning. Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.

Photo:

Martin Löf