Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
500 g | Smör | |
0,1 pc. | Fransk dragon | |
0,5 dl | Rödvinsvinäger | |
0,5 dl | Persilja | |
1 dl | Vatten | |
4 pc. | Schalottenlök | |
1 tsp | Vitpeppar Hel | |
6 pc. | Ägg |
Skira smöret på svag värme i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan, men håll smöret varmt. Finhacka schalottenlöken och lägg i hacket i en kastrull tillsammans med en kvist dragon (eller dragon i vinäger på burk), vitpepparkorn, rödlöksvinäger och vatten. Låt koka ihop tills ungefär hälften återstår. Sila ner lökskyn i en ny kastrull och ställ den i ett vattenbad med hett vatten. Dela äggen och rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen från vattenbadet och häll långsamt ner det smälta smöret i en fin stråle under ständig vispning. Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.
Photo:
Martin Löf
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko