Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Flingsalt | |
7 dl | Vetemjöl | |
25 g | Jäst Original | |
3 dl | Vatten | |
3 pc. | Rödlök | |
2 tbsp | Honung Flytande | |
200 g | Svarta oliver utan kärnor |
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel