Skip to main content
Focaccia
Hemmakock

Focaccia

1 h 30 minMedium
48,75 kr
4 portions 10,48 kr per portion
Focaccia, grundrecept, med sv.oliver o rödlök. 121683/leila_lindholm/matbrod/foccacia

1 tbspFlingsalt
7 dlVetemjöl
25 gJäst Original
3 dlVatten
3 pc.Rödlök
2 tbspHonung Flytande
200 gSvarta oliver utan kärnor
Instructions
1

Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

2

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

3

Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

4

Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

5

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

6

Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

7

Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.

8

Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.