Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
2 dl | Strösocker | |
250 g | Butternutpumpa | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
1 tsp | Kanel Malen | |
1 tsp | Ingefära Malen | |
2 pc. | Ägg | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
125 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Strösocker |
Nyp ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl för att vila ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Grovhacka pumpan och koka i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil så att pumpan är väl avrunnen.
Mixa till en puré och låt svalna något. Tillsätt äggen ett i taget och blanda ner resterande ingredienser till fyllningen, häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt svalna helt. Vispa grädden till toppingen och klicka ut på kakan, bred ut den något och strö över pumpakärnor.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt