Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Biff | ||
800 g | Ryggbiff | |
Fyllda tomater | ||
2 tbsp | Olivolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
400 g | Vanliga Tomater | |
2 tsp | Persilja | |
2 tbsp | Ströbröd | |
Duchessepotatis | ||
3 pc. | Ägg | |
3 tbsp | Smör | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 kg | Potatis för Mos | |
3 tbsp | Rapsolja | |
Garnering | ||
150 g | Haricot Verts | |
70 g | Bacon Skivat |
Torka av biffarna så att de är torra. Salta och peppra på båda sidor. Banka lätt på varje biff så att de blir jämntjocka. Skär bort eventuella senor. Hetta upp grillpanna eller stekpanna och stek biffarna i 1-3 minuter på varje sida. Köttet ska helst vara rött i mitten.
Sätt ugnen på grillvärme. Lägg in en planka för att "bränna av" den innan du lägger på alla godsaker. Låt plankan svalna. Skala och koka potatisen. Skär under tiden bort toppen på tomaterna och gröp ur dem med en sked. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke och smaka av med salt och peppar.
Fyll tomaterna med smeten. Linda baconskivorna runt några knippen haricots verts. Pressa potatisen i en potatispress ner i en bunke. Dela äggen och häll i äggulorna, grädden och oljan. Lägg ner smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar. Lägg moset i en spritspåse och spritsa en sarg runt plankan. Lägg på köttet, tomaterna och de baconlindade bönorna. Sätt tillbaka plankan i ugnen och grilla tills duschessepotatisen har fått en gyllengul färg. Servera med bearnaisesåsen.
Photo:
Martin Löf