Skip to main content
Köttgryta och rostad sötpotatis

Köttgryta och rostad sötpotatis

30 minEasy
275,75 kr
4 portions 46,63 kr per portion
Bryn köttet. I med klyftad gul lök, hela vitlöksklyftor, morot, sötpotatis och tomatpuré. Blanda och häll i vattnet, salt, pappar, kryddpeppar och lagerblad. Låt puttra på låg värme i ca 2 timmar. Smaksätt med soyan. Servera med tex rostad sötpotatis eller broccoli och färsk koriander. Rostad sötpotatis Sätt ugnen på 225°C. Skala och klyfta potatisen. Lägg i ugnsäker form och ringla över olivolja. Blanda runt så oljan kommer på alla sidor. Rosta i ca 20 minuter. Vänd runt klyftorna någon gång under tiden.

2 pc.Morötter
3 cloveVitlök
1 krmSalt
3 dlVatten
1 krmSvartpeppar
2 tbspTomatpuré
500 gGrytbitar Nötkött
3 pc.Lagerblad
1 krmKryddpeppar
2 tbspJapansk soja
2 pc.Sötpotatis
1 pc.Lök
Instructions
1

500 gr gytbitar av nötkött 1 gul lök 1 sötpotatis (kan uteslutas) 2 morötter 3 klyftor vitlök 2 msk tomatpuré Salt Peppar Kryddpeppar 3 lagerblad Några dl vatten 2 msk kinesisk soya (kan uteslutas)

Photo:

Cecilia Folkesson