Skip to main content
Ugnsomelett med lammkorv och potatis

Ugnsomelett med lammkorv och potatis

30 minEasy
261,45 kr
4 portions 40,70 kr per portion
Ugnsomelett med lammkorv och potatis

Omelett
1 tspChilipulver
1 pc.Bakplåtspapper
10 pc.Ägg
250 gLammkorv
300 gPotatis
1 tbspOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
0,33 pc.Basilika - färsk
Sallad
100 gFärsk bladspenat
65 gRödlök
1 cloveVitlök
400 gKikärtor
1 krmSvartpeppar
1 pc.Vanliga Tomater
1 krmSalt
1 tbspBalsamvinäger
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Omelett: Knäck ner äggen i en skål och vispa ihop.

3

Ta fram den färdigkokta potatisen och skiva den. Skär även korven i tunna skivor.

4

Smält lite smör eller olja i en stor stekpanna. Lägg ner potatisskivorna och krydda dem med salt och chilipulver. Lägg ner korvarna att steka med någon minut tills de fått färg.

5

Klä en ugnsform, ca 30 x 30cm med bakplåtspapper. Häll ner potatisen och korven. Häll äggblandningen över och riv ner basilikabladen., Krydda med lite svartpeppar.

6

Ställ in omeletten i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter tills omelettytan fått lite färg och stelnat.

7

Sallad: Skölj kikärtorna i en sil eller ett durkslag, och låt rinna av.

8

Skölj och dela tomaten på mitten, skiva den. Lägg i en skål tillsammans med bladspenaten.

9

Skala och hacka rödlök och lägg ner i skålen.

10

Lägg i kikärtorna och pressa vitlök över. Droppa över olja, vinäger och smaka av med salt och peppar, blanda.

Ta ut omeletten ur ugnen och skär i portionsbitar med t.ex. en stekspade. Servera med kikärtssallad.