Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Omelett | ||
1 tsp | Chilipulver | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
10 pc. | Ägg | |
250 g | Lammkorv | |
300 g | Potatis | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,33 pc. | Basilika - färsk | |
Sallad | ||
100 g | Färsk bladspenat | |
65 g | Rödlök | |
1 clove | Vitlök | |
400 g | Kikärtor | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Vanliga Tomater | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Olivolja |
Värm ugnen till 225 grader.
Omelett: Knäck ner äggen i en skål och vispa ihop.
Ta fram den färdigkokta potatisen och skiva den. Skär även korven i tunna skivor.
Smält lite smör eller olja i en stor stekpanna. Lägg ner potatisskivorna och krydda dem med salt och chilipulver. Lägg ner korvarna att steka med någon minut tills de fått färg.
Klä en ugnsform, ca 30 x 30cm med bakplåtspapper. Häll ner potatisen och korven. Häll äggblandningen över och riv ner basilikabladen., Krydda med lite svartpeppar.
Ställ in omeletten i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter tills omelettytan fått lite färg och stelnat.
Sallad: Skölj kikärtorna i en sil eller ett durkslag, och låt rinna av.
Skölj och dela tomaten på mitten, skiva den. Lägg i en skål tillsammans med bladspenaten.
Skala och hacka rödlök och lägg ner i skålen.
Lägg i kikärtorna och pressa vitlök över. Droppa över olja, vinäger och smaka av med salt och peppar, blanda.
Ta ut omeletten ur ugnen och skär i portionsbitar med t.ex. en stekspade. Servera med kikärtssallad.
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta