Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Wallenbergare | ||
2 dl | Vispgrädde | |
400 g | Kalvfärs | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Flingsalt | |
4 pc. | Ägg | |
Till servering | ||
600 g | Potatis Fast | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
Rårörda lingon | ||
1 dl | Strösocker | |
225 g | Lingon Fryst |
Tina lingonen i en skål.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
Rör lingon och strösocker tills sockret smält, ca 8-10 minuter.
Arbeta in grädden i färsen, lite i taget. Dela äggen och tillsätt sedan gulorna, en i taget, rör om hela tiden. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Forma färsen till 8 platta burgare och lägg dem på vattensköljd skärbräda. Hetta upp en panna med smör och stek wallenbergarna på svag värme, ca 4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta.
Koka ärterna enligt förpackningens anvisningar.
Servera wallenbergarna tillsammans med potatisen, gärna pressad, ärterna och de rårörda lingonen.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt