Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
1 krm | Flingsalt | |
1 tsp | Olivolja | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
Palsternacksmos | ||
4 pc. | Palsternacka | |
1 krm | Flingsalt | |
300 g | Potatis | |
50 g | Smör | |
1 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Svartpeppar | |
Senapssås | ||
1 tbsp | Dijonsenap | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
Kassler med päron | ||
25 g | Smör | |
2 pc. | Päron | |
600 g | Kassler |
Skiva kasslern. Skär päronen i fjärdedelar, kärna ur och lägg i en stekpanna (tål att sättas in i ugn) eller smord ugnsfast form tillsammans med skivorna av kasslern. Smält smöret och häll på det.
Ställ in i ugnen på 200° i ca 10 minuter.
Blanda samman alla ingredienser till såsen och häll över kasslern och päron. Stek ytterligare 10 minuter.
Skala potatis och palsternackor. Dela i bitar och koka mjuka i ca 15 minuter. Mosa med potatisstöt eller visp tillsammans med smör och mjölk till ett fint mos. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll eventuellt i mer mjölk om lösare mos önskas.
Dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och droppa över lite olivolja och flingsalt.
Servera kasslern med moset och broccolibuketterna.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria