Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ugnsbakad fisk Provencale | ||
1 dl | Olivolja | |
800 g | Sejfile | |
3 dl | Hönsbuljong | |
1 pc. | Rödlök | |
50 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar | |
3 clove | Vitlök | |
700 g | Potatis | |
3 pc. | Morötter | |
3 pc. | Vanliga Tomater | |
1 pc. | Citron | |
1 krm | Flingsalt | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
Till servering | ||
1 krm | Salt | |
100 g | Ruccolasallat | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Balsamvinäger |
Skala morötterna och skiva dem i ca 1/2 cm breda skivor. Skiva potatisen något tunnare (jag tycker inte den behöver skalas). Skala och skiva löken och vitlöken. Blanda allt i en stor ugnsfast form och ringla över några matskedar olivolja. Salta och peppra. Stek på 200° i ca 20 minuter.
Blanda samman smör, hackad persilja och skalet från 1/2 citron (spar "köttet"). Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Skär citronen i klyftor, både det med skal och det utan skal. Halvera tomaterna och koka upp buljongen. Lägg fisken i mitten av formen med grönsakerna och potatisen, häll på buljongen och placera tomatklyftorna runtom, stek ytterligare 10 minuter.
Lägg till sist på persiljesmöret och sockerärtorna. Stek ytterligare 3 minuter. Servera med ruccola!
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta