Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 pc. | Ägg | |
4 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Standardmjölk | |
2 dl | Hallon | |
180 g | Mörk Blockchoklad | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
100 g | Sötmandel Naturell |
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i den malda mandeln. Bred ut i en form med löstagbar botten. Du kan eventuellt lägga ett smörpapper i botten av formen. Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 10-15 min, botten ska bli ganska fast.
Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.
Koka upp 2 dl av grädden, lägg ner chokladen och låt den smälta.
Rör ihop ägg och mjölk i en skål.
Häll över den avsvalnade grädd/chokladblandningen över ägg och mjölkblandningen och rör ihop.
Sänk ugnsvärmen till ca 160 grader, häll smeten i formen över mandelbottnen och grädda i ytterligare ca 20-25 min, eller tills fyllningen stelnat något. Den kan gärna vara lite lös i mitten.
Ta ut formen ur ugnen och låt kakan kallna helt. Lossa sedan tårtan försiktigt från formen med en tunn kniv och lossa från formens kant.
Servera med hallon och vispgrädde till.
2 Bakchoklad Mörk 70% 100g Garant