Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
125 g | Smör | |
3 tbsp | Vatten | |
3 dl | Vetemjöl | |
Fyllning | ||
0,5 pc. | Purjolök | |
250 g | Broccoli Färsk | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
200 g | Vanliga Tomater | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Standardmjölk | |
5 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
15 g | Basilika - fryst | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
200 g | Brieost | |
Sallad | ||
0,5 pc. | Isbergssallat | |
2 tbsp | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,2 pc. | Purjolök | |
2 tbsp | Vinäger |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen.
Fyllning: Skölj och dela broccolihuvudet i buketter och skölj och strimla purjolöken tunt. Hetta upp en panna med olja och fräs broccoli och purjolök på medelvärme. Pressa i vitlök, salta och peppra lite försiktigt. Blanda runt och sänk värmen.
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt buljong och basilika.
Fördela broccolifräset i botten av pajskalet. Skär brieosten i skivor och lägg över. Skölj och skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå osten. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 30- 40 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen, skölj och dela tomaterna på mitten och skölj och finhacka purjolöken. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen
Näringsvärde: Kcal:
Fett: 38 g. Protein: 23 g. Kolhydrater: 55 g.
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria