Skip to main content
Tacogratäng med grönsallad
Mari Bergman

Tacogratäng med grönsallad

30 minEasy
318,20 kr
4 portions 38,82 kr per portion
Underbar tacogratäng med pasta och hemgjord tacokrydda.

Tillbehör
2 tbspOlivolja
0,5 pc.Isbergssallat
2 tbspVinäger
125 gKörsbärstomater
Gratäng
400 gKrossade Tomater
1 dlVatten
300 gPenne
340 gMajskorn
1,5 tspStrösocker
1,5 tspChilipulver
150 gRiven Gratängost
4 tspPaprikakrydda
3 tspSpiskummin
1 cloveVitlök Vanlig
1,5 tspSalt
0,5 pc.Gul lök
500 gNötfärs
2 tbspOlivolja
3 tspTorkad oregano
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pasta enligt anvisning på paketet.

2

Gratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med lite olja och stek löken tillsammans med köttfärsen.

3

Tacoblandning: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chilipulver, oregano, strösocker och salt. Tillsätt kryddblandningen till köttfärsen. Fräs runt i 1 min.

4

Tillsätt krossade tomater, majskorn och vatten och låt det puttra ihop 2-3 minuter.

5

Sila av pastan och blanda med köttfärsen i en stor ugnsfast form. Strö över ost och sätt in i ugnen ca 10 min eller tills osten har fått fin gyllenbrun färg.

6

Tillbehör: Skölj och strimla salladen och blanda med ½ ask sköljda cocktailtomater. Ringla över lite olja och vinäger och servera till tacogratängen.

Näringsvärde: Kcal: 756, Fett: 34 g, Protein: 45 g, Kolhydrater: 61 g.

Photo:

Linnea Swärd