Skip to main content
Kokosdoftande thaigryta
Mari Bergman

Kokosdoftande thaigryta

30 minEasy
273,00 kr
4 portions 34,57 kr per portion
En snabblagad god gryta med kokosmjölk och asiatiska smaker! Passar lika bra med kycklingfärs som kalkonfärs.

Tillbehör
3 dlJasminris
1 pc.Lime
Gryta
2 krmSalt
0,5 pc.Chilipeppar Röd
70 gFärsk bladspenat
2 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
2 tbspOlivolja
1 tbspJapansk soja
1 tbspHonung Flytande
500 gKycklingfärs
1 tbspFärsk ingefära
1 tbspFisksås - Asiatisk
0,5 pc.Purjolök
400 gKokosmjölk
Instructions
1

Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Gryta: Finstrimla och skölj purjolöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipepparn.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs lök, ingefära och chili hastigt, tillsätt kycklingfärsen och låt den bli helt genomstekt. Tillsätt fisksås, soja, honung och kokosmjölk och låt de puttra ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sköljd spenat.

4

Servera grytan med ris och limeklyftor.

Näringsvärde: Kcal: 606 Fett: 28 g Protein: 35 g Kolhydrater: 51 g

Photo:

Linnea Swärd