Skip to main content
Blomkålssoppa med pestokrutonger
Hemmakock

Blomkålssoppa med pestokrutonger

20 minEasy
234,65 kr
4 portions 25,23 kr per portion
Familjematkassen v15

Blomkålssoppa
1 tspSalt
450 gBlomkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 LVatten
2 pc.Grönsaksbuljong
1 pc.Purjolök
2,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
300 gPotatis
Pestokrutonger
1 cloveVitlök Vanlig
30 gSötmandel Spån
0,5 pc.Bladpersilja - färsk
3 tbspOlivolja
200 gLantbröd
50 gParmesanost
Instructions
1

Blomkålssoppa: Skala potatisen och skär i små bitar. Dela blomkålen i buketter. Ansa och strimla purjolöken.

2

Lägg grönsakerna i en gryta och tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka i 15 min.

3

Pestokrutonger: Skär brödet i tärningar. Skala vitlöken och hacka/bryt nötterna i mindre bitar.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek bröd, pressad vitlök, och nötter tills de fått fin färg. Dra stekpannan från värmen och låt svalna.

5

Hacka persiljan och blanda samman med osten och krutongerna.

6

Soppa forts: Mixa soppan slät tillsammans med yoghurt och smaka av med salt och peppar.

Strö krutongpeston över soppan innan serveringen. Servera resterande bröd vid sidan om.