Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad Caprese | ||
125 g | Körsbärstomater | |
2 tsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Zucchini | |
125 g | Mozzarellaost | |
0,3 pc. | Rödlök | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
Sås | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 tsp | Japansk soja | |
Italienskt ris | ||
6 dl | Vatten | |
1 pc. | Kryddmix Italienskt ris | |
1 tbsp | Matolja | |
300 g | Basmatiris | |
Fläskkarre | ||
1 tbsp | Smör | |
1 tsp | Salt | |
700 g | Fläskkarré Skivor | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Italienskt ris: Fräs riset med kryddorna i lite olja
Tillsätt dubbel mängd vattnet och koka upp. Låt koka på svag värme i 20 min.
Caprese: Skölj zucchinin och skär i lagom stora bitar. Skala och hacka rödlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn lök och zucchini i 4-5 minuter. Lägg över i en skål och låt svalna.
Hetta upp smör i stekpannan och stek karréskivorna i ca 10-15 minuter (beroende på köttets tjocklek),tills köttbitarna är helt genomstekta. Krydda köttet med salt och valfri peppar.Vänd köttet ett par gånger under stekningen. Sås: Klicka ner creme fraiche och 1/2-1 dl vatten i stekpannan tillsammans med köttet de sista minuterna av stektiden. Låt puttra några minuter och smaka av med valfri mängd soya, salt och peppar.
Caprese forts: Skölj och dela körsbärstomaterna.
Riv mozzarellan i mindre bitar.
Blanda ihop alla ingredienser med zucchinin och löken. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Servera det nystekta köttet med det italienska riset och Capresen.
Photo:
Ann Wering
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria