Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Botten | ||
300 g | Vetemjöl | |
30 g | Ägg | |
120 g | Mandelmassa | |
120 g | Strösocker | |
240 g | Smör | |
Fyllning | ||
6 pc. | Plommon | |
40 g | Kakao | |
160 g | Ägg | |
15 g | Vetemjöl | |
200 g | Mandelmassa | |
100 g | Smör | |
Vaniljfraiche | ||
50 g | Strösocker | |
250 g | Creme Fraiche Naturell | |
1 g | Vaniljstång, ca 0,5 st |
Först ut är botten. Riv mandelmassa och lös den med ägg. Blanda smör och socker. Tillsätt mandelblandningen och häll sist i mjölet. Arbeta ihop till en deg och kyl den i ca 4 timmar.
Fortsätt med fyllningen genom att riva mandelmassa och blanda den väl med smör. Tillsätt lite i taget så slipper du klumpar. Rör ner äggen pö om pö och tillsätt sist mjölet och kakaon.
Sätt ihop ihop pajen genom att kavla degen 3 mm tunn och fodra formen. Spritsa i fyllningen och stick ner plommonen i ett stiligt mönster. Grädda i 175°C i ca 15 min.
Gör under tiden vaniljkrämen genom att skrapa ur vaniljstången och blanda med sockret i crème fraiche.
Ta ut pajen, pudra med florsocker och servera med såsen.