Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
400 g | Penne | |
Grönsaker | ||
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Zucchini | |
0,5 tsp | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Vanliga Tomater | |
Färsbiff | ||
1 dl | Vatten | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Potatismjöl | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsp | Paprikakrydda | |
0,75 dl | Ströbröd | |
1,5 tsp | Salt | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
Gremolata | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,66 pc. | Bladpersilja - färsk | |
1 pc. | Citron |
Färsbiff: Värm ugnen till 225 grader.
Blanda ströbröd, gräddblandning, salt och peppar i en bunke. Låt svälla 5 minuter.
Skölj tomater och zucchini, och skär i mindre bitar.
Blanda ner ägg/potatismjöl och färs i ströbröds-blandningen, rör om.
Bred ut färsen i mitten av en plåt/stor ugnsfast form (gärna på bakplåtspapper) och forma till en rund, platt "tårta". Lägg grönsakerna runt biffen.
Droppa olivoljan över grönsakerna. Salta och peppra, och ställ in allt i ugnen i ca 15 minuter.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Gremolata: Skölj citronen noga i varmt vatten. Skala vitlöksklyftor, hacka persiljan finriv citronskalet.
Blanda den nykokta pastan med grönsakerna, ringla eventuellt lite mer olivolja över. Skär biffen i tårtbitar och servera med gremolata bredvid att strö över för dem som önskar.
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Paprikapulver 37g Santa Maria