Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 clove | Vitlök | |
2 pc. | Lagerblad | |
2 pc. | Gul lök | |
2 tsp | Tabasco | |
1 tsp | Svartpeppar Malen | |
800 g | Svarta Bönor | |
1 tbsp | Rapsolja | |
300 g | Chorizo | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
7 dl | Vatten | |
300 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
500 g | Passerade Tomater |
Skär det rökta fläsket i stora bitar. Skär korven i 2 cm stora bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs fläsket, korven, löken och vitlöken i en gryta.
Tillsätt vatten, passerade tomater och lagerblad. Koka upp och låt sjuda på svag värme i cirka 40 minuter eller mer. Ju länge koktid, desto mer smak.
Ta upp de stora fläskbitarna, skär bort fettet och lägg dem åter i grytan. Tillsätt de svarta bönorna och låt grytan sjuda på svag värme i cirka 5 minuter.
Smaka av med peppar och tabasco. Toppa grytan med hackad koriander.
Serveras med ris!
Tips: För en mustigare gryta, tillsätt 500 g rimmad oxbringa och låt koka tillsammans med de övriga ingredienserna (ej bönor) i cirka 2 timmar eller tills köttet blivit mört.
: För en mustigare gryta, tillsätt 500 g rimmad oxbringa och låt koka tillsammans med de övriga ingredienserna (ej bönor) i cirka 2 timmar eller tills köttet blivit mört.
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria