Skip to main content
Lammgryta Tocana

Lammgryta Tocana

2 hEasy
518,85 kr
6 portions 45,74 kr per portion
God mustig lammgryta som får en underbar smaksättning av vinäger som tillsätts mot slutet av kokningen. (Recept från Tasteline.)

1,5 dlCreme Fraiche Naturell
4 pc.Gul lök
800 gLammstek
1 tbspTomatpuré
2 pc.Lagerblad
4 pc.Vanliga Tomater
10 pc.Potatis
1 tbspVinäger
Instructions
1

Putsa köttet rent från hinnor och fett. Skär köttet i tärningar. (Går även att använda färdiga grytbitar.)

2

Skala och skiva löken, tärna tomaterna.

3

Ställ en gjutjärnsgryta på spisen och sätt på värmen. Stek lammköttet i lite matfett. (Alternativt: Lägg lammfettet i grytan och låt ligga tills fettet smält. Ta upp överblivet fett och stek sedan lammköttet i grytan.)

4

Tillsätt löken mot slutet av stekningen och låt den brynas en stund. Tillsätt tomaterna, lagerbladen och lite vatten. Koka köttet på låg värme ca en timme under lock.

5

Skala och skiva potatisarna och lägg i grytan. Smaksätt med salt och peppar och koka i ytterligare ca 20 minuter tills potatisen är genomkokt. Tillsätt crème fraiche och vinäger precis innan servering. Eftersom det är potatis i grytan så behöver man inte servera något till. Det passar annars med ris eller potatis.