Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
200 g | Lax Kallrökt | |
Risotto | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
1 krm | Salt | |
380 g | Arborioris, (4 dl) | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
120 g | Parmesanost | |
2 pc. | Schalottenlök | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
2 tbsp | Kycklingfond | |
Limefärkost | ||
2 pc. | Lime | |
200 g | Färskost Naturell |
Koka upp vatten och fond. Håll varmt. Skala och finhacka löken.
Fräs löken mjuk i olja och lite av smöret i en kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut. Häll i hälften av vinet. Låt koka in. Späd med buljong i omgångar. Rör då och då.
Häll på tomater och spad efter 10 minuter tillsammans med resten av vinet. Koka ytterligare 7-10 minuter, tills riset är "al dente". Konsistensen ska vara som en lös gröt.
Tillsätt resten av smöret, rivna basilikablad och riven parmesan. Krydda med salt och peppar. Rör om kraftigt och låt stå några minuter.
Blanda färskost med rivet limeskal och peppar.
Servera risotton med limefärskosten, skivad rökt lax och limeklyftor.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia