Skip to main content
Gajpaj
Hemmakock

Gajpaj

1 h 30 minEasy
345,50 kr
6 portions 35,45 kr per portion
En rik och mustig paj med många olika smaker som smälter i munnen

Osttäcke
2 dlVispgrädde
2 krmSalt
2 pc.Ägg
1 tbspVetemjöl
1 krmSvartpeppar
Fyllning
2 krmSvartpeppar
1,5 tspCurry
1 dlTomatketchup
1,5 dlPersilja - fryst
100 gRökt Skinka
1 dlTomatpuré
1 dlSyltlök
3 pc.Gul lök
200 gFärska champinjoner
2 cloveVitlök
500 gBlandfärs
3 krmSalt
Pajdeg
100 gMat & Bak Smör Osaltat
1 pc.Ägg
2 tbspVatten
1,5 dlRiven Ost
2,5 dlVetemjöl
Instructions
1

Pajdeg: Blanda smör, vetemjöl och den rivna osten tillsammans med vattnet i en matberedare. Kläm ut i en form med högre kant och pensla med uppvispat ägg, nagga och förgrädda i ugnen på 200 grader i 10-12 min.

Fyllning: Fräs köttfärsen, sedan lök, vit och champinjoner. Blanda samman alla ingredienserna och fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet.

Osttäcke: Vispa grädden och rör ner mjölet och äggulorna. riv osten och blanda med gräddröran, smaka av med salt och peppar. Bred täcket över fyllningen och grädda i 200 grader i ca 20-25 min