Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Botten | ||
75 g | Smör | |
15 pc. | Digestive original | |
Gelé | ||
4 tbsp | Vatten | |
1 tbsp | Strösocker | |
1 pc. | Gelatinblad | |
4 pc. | Passionsfrukt | |
Fyllning | ||
1 dl | Strösocker | |
4 pc. | Gelatinblad | |
6 pc. | Passionsfrukt | |
200 g | Färskost Naturell | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
85 g | Citron, (0,5 st) | |
1,5 dl | Kvarg 10 procent | |
3 tbsp | Lemon Curd | |
1 tsp | Vaniljsocker |
Botten: Mixa ihop kex och smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ställ i kylen en timme.
Fyllning: Rör ihop Philadelphiaost, crème fraîche, kesella, vaniljsocker, urskrapade passionsfrukter, lemon curd och socker.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Hetta upp citronsaften och dra åt sidan, smält ner de urkramade gelatinbladen under vispning.
Häll blandningen i ostsmeten medan du rör om snabbt. Häll smeten i formen och ställ kallt i en timme.
Gelé: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i sockerlösningen.
Skrapa ur passionsfrukterna och tillsätt innehållet. Rör om och häll såsen på kakan och ställ kallt så att den stelnar lite, det tar 15-30 minuter.
Photo:
Emma Mattsson
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Lemon Curd Vegansk 320g Garant