Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tomat- och mangosallad | ||
4 pc. | Kvisttomater | |
1 pc. | Rödlök | |
1 pc. | Mango | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
870 g | Flintastek | |
Coleslaw | ||
1 tsp | Strösocker | |
200 g | Morötter | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 tbsp | Majonnäs | |
300 g | Vitkål | |
1,5 tsp | Salt | |
1 krm | Spiskummin |
Dela vitkålen i några klyftor. Skär bort rotstocken. Strimla klyftorna fint. Strö över salt och blanda runt ordentligt. Låt stå i ca 20 min. Skala och riv moroten. Rör ner morot, kummin, socker, peppar, crème fraiche och majonnäs i vitkålen. Blanda väl och smaka av. Skala mango och rödlök. Finhacka rödlöken. Skär mango och tomat i centimeterstora bitar. Blanda mango, tomat, rödlök, vinäger och rapsolja. Krydda med peppar. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den 15-20 cm över glöd, ca 20 min eller tills innertemperaturen är 68°C. Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Flintasteken ska bli genomstekt och samtidigt få fin stekyta. Skär steken i tunna sneda skivor. Servera med salladen, coleslaw och kokt färskpotatis eller bakad potatis.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt