Skip to main content
BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm
Hemmakock

BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm

45 minEasy
556,80 kr
4 portions 113,58 kr per portion
BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm

Vitlökskräm
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 tspHonung Flytande
1 cloveVitlök Vanlig
BBQ marinad
2 dlRött matlagningsvin
1 tbspBBQ-sås Hickory
3 tbspRödvinsvinäger
3 gKanel Hel
2 tbspFarinsocker
600 gOxfilé
Instructions
1

Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull. Koka upp och låt svalna. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, häll på marinaden och låt marinera minst 30 minuter. Blanda alla ingredienser till vitlökskrämen, smaka av med salt och peppar. Grilla köttet på medelvärme 3-4 minuter på varje sida eller tills inner temperaturen är 55° (rödrosa) eller 60° (rosa). Vid 65° är köttet genomstekt, vänt flera gånger. Låt köttet vila under lock eller smörpapper i ca 5 minuter innan det serveras. Servera oxfilén med krispig grönsallad, vitlökskräm och rostad färskpotatis.